Kanlı Pazar - Bloody Sunday - 2002 Türkçe Dublaj

Kanlı Pazar,Bloody Sunday afiş,Kanlı Pazar,Bloody Sunday izle,Kanlı Pazar,Bloody Sunday online izle,Kanlı Pazar,Bloody Sunday bedava izle,Kanlı Pazar,Bloody Sunday indirmeden izle,Kanlı Pazar,Bloody Sunday full izle,Kanlı Pazar,Bloody Sunday film izle,Kanlı Pazar,Bloody Sunday dvdrip indir,Kanlı Pazar,Bloody Sunday fragmanı
Yapım:2002, İngiltere / İrlanda
Tür:Dram
Yönetmen: Paul Greengrass
Senaryo:Paul Greengrass , Don Mullan (Kitap)
Müzik:Dominic Muldoon
Süre:107 dk.
Oyuncular:James Nesbitt (Ivan Cooper) , Tim Pigott-Smith (General Ford) , Nicholas Farrell (Tümgeneral Maclellan) , Gerard McSorley (Şef Lagan) , Kathy Keira Clarke (Frances) , Allan Gildea (Kevin McCorry) , Gerard Crossan (Eamonn McCann)
Konu:30 Ocak 1972 tarihinde Britanya askerleri, Kuzey İrlanda’nın Derry şehrinde, insan hakları için düzenlenen yürüyüşe katılan 13 silahsız sivil vatandaşı vurarak öldürür.
“Kanlı Pazar” olarak bilinen bu olay, modern İrlanda sorunu tarihinde önemli bir dönüm noktası olur. Hafif ölçekte bir uzlaşmazlığı iç savaşa dönüştüren gelişmeler, çoğu genç İrlandalı’nın IRA ordusuna katılmasına ve şiddet dolu 25 yıllık bir mücadele devrinin başlamasına neden olur.
Kanlı Pazar, 2002 Berlin Film Festivali’nde en iyi film ödülünü alarak, İngiliz Parlemanto’sunun 30 yıl önceki filme konu olan olaylar hakkında yeniden soruşturma açmasına sebep oldu. Paul Greengrass filmografisinin en önemli filmlerinden olan Kanlı Pazar, politik sinemanın da en etkileyici örnekleri arasında yer alıyor.






0 yorum:

Yorum Gönder